Soukan rantatie, Espoo (Soukanranta)

Erillistalo 248 m²  | 2 300 000 €

4h,k,rt,halli,kph,vh,askh,khh,s-os,var,tekt,terassi,parv,patio,uima-allastila, autokat,kattoterassi

Käyttöönottovuosi 2008

Tässä näyttävässä ja viihtyisässä merenrantakodissa länteen avautuva saaristomaisema on asukkaan kaunein taulu kaikkina vuodenaikoina! Todella ylväs, erinomaisessa kunnossa oleva moderni luksusasunto, jonka valtavista ikkunoista päivänvalo tulvii takalliseen korkeakattoiseen ateljee-olohuoneeseen, jonka yhteydessä on tilava ruokailutila, laadukas avokeittiö sekä käynti suurelle lasitetulle terassille. Makuuhuoneita talossa on neljä. Varustelutaso on korkea mm. moderni keittiö saarekkeella, kaksi varaavaa vuolukivitakkaa, alakerrassa tilava takkahuone panoramaikkunoilla merelle, edustava sauna- ja uima-allasosasto vastavirtalaitteella, tähtitaivaalla ja poreammeella, kattoterassi sekä koneellinen ilmanvaihto sisältäen viilennyksen. Talossa on miellyttävä ja energiatehokas vesikiertoinen lattialämmitys ja lämmönlähteenä maalämpö. Lisäksi kahden auton katos. Tontille pääsy kauko-ohjatulla portilla autoille. Asunnon hallinta-alue sisältää ranta-alueen, jossa sijaitsee huvimaja grilleineen. Siellä voi nauttia kesäisin perheen tai ystävien kanssa unohtumattomista auringonlaskuista.
Lisäksi rannassa on yhteinen vankka venelaituri isollekin veneelle uimaportaineen.
Edullinen yhtiövastike. Jos haaveilet asumisesta merenrantatalossa lähellä pääkaupunkia ja arvostat asumisen helppoutta ja hyviä lähipalveluita, niin ihastut ihan taatusti.
Tämä koti esitellään vain yksityisesittelyin. Tiedustelut ja esittelyvaraukset Mika Schubakoff 050-4276631 tai mika.schubakoff@leajakama.fiSijanti:
Soukan rantatie 02360 Espoo

Kohdenumero:
80359233

Asuntotyyppi:
Erillistalo 

Omistusmuoto:
Oma 

Vapautuminen:
Sopimuksen mukaan 

Uudiskohde:
Ei

Huoneistoesitelmä:
4h,k,rt,halli,kph,vh,askh,khh,s-os,var,tekt,terassi,parv,patio,uima-allastila, autokat,kattoterassi 

Kerros/kerroksia:
2/2 

Rakennuksen kuvaus:
Jätekeräyskatos sekä autoille sähköinen kauko-ohjattu portti kiinteistölle.

Asuintilojen pinta-ala:
248 m²

Kokonaispinta-ala:
248 m²

Pinta-alan peruste:
Isännöitsijäntodistuksen mukainen 

Pinta-ala on tarkistusmitattu:

Lisätietoja pinta-alasta:
Yhtiöjärjestyksen mukaan: Asuintilat 1 ja 2 kerros 151 m2 + kellaritilat 97 m2 = 248 m2. Asunnosta on 5/2022 tehty huoneistoalan tarkistusmittaus, jossa on selvitelty myös pinta-alan jakautumista asuin- ja muihin tiloihin. Tarkistusmittauksen mukaan huoneistoala on pyöristettynä SFS5139 standardin mukaan asuintilat 221 m2 ja muut tilat 112 m2 eli yhteensä 333 m2. Raportti on saatavissa välittäjältä. Pinta-alan ero ei vaikuta kauppahintaan alentavasti tai korottavasti eikä kauppahinta ole miltään osin sidottu ostettavan asunto-osakkeen pinta-alaan. 

Rakennusvuosi:
2008 

Käyttöönottovuosi:
2008 


Velaton myyntihinta:
2 300 000 €

Myyntihinta:
2 300 000 €

Hoitovastike:
322 € / kk 

Rahoitusvastike:
/ kk 

Vesimaksun lisätiedot:
€ / hlö

Lisätietoa maksuista:
Vesimaksu sisältyy vastikkeeseen. Tasaus toteutuman mukaisesti. Osakkaat vastaavat yhtiöjärjestyksen mukaisesti omista kuluistaan. Sähkönkulutus: Talo C:n käyttö-ja lämmityssähkö on ollut noin 40000kWh/vuosi. Sähkö 4 hlöä (sisältää siis myös lämmityksen siltä osin kun maalämpöpumppu käyttää sähköä uima-altaan veden lämmön ollessa 25 - 26 astetta) Jäte n. 27e/kk (seka, bio, paperi ja nelikeräysastia, jossa kartonki, muovi, lasi ja pienmetalli). Kiinteistövero n. 114e /kk ja kiinteistövakuutus n. 54e /kk. Kaikki nämä kulut sisältyvät yhtiövastikkeeseen eli 322e/kk. 


Näkymät huoneistosta:
Valtavista olohuoneen ikkunoista, keittiöstä, kahdesta makuuhuoneesta, alakerran takkahuoneesta, uima-allastilasta sekä kattoterassilta avautuu henkeäsalpaavat merimaisemat etelään ja länteen.
Huoneistoselitelmä yhtiöjärjestyksen mukaan:
4h, k, halli, kph, wc, vh, askh, khh, saunaosasto, varasto- ja tekniset tilat sekä terassi+parveke, patio-uima-allastila, autokatos ja kattoterassi. 

Tilojen kuvaus:
Ulkovarasto sijaitsee asunnon sisääntulon vieressä. Rakennuksen alla on paljon kylmää alustilaa, jossa voi säilyttää puutarhakalusteita, nurmileikkureita, SUP-lautoja jne. 

Yleiskunto:
Erinomainen 

Tehdyt remontit:
Alapihan kulkukäytävien uusiminen 2015. Kivituhka-sorapohjaiset kulkukäytävät laatoitettu pihakivillä. Asuntojen A, B ja C yhteisen laiturin hankinta 2015.
Marinetekin raskasbetoniponttonilaituri Merileijona 2 kiinteällä rantalähdöllä ja liukukäyntisillalla, Seabergs Ab. Laiturin käyttöoikeus ja ylläpitovelvoitteet yhtiöjärjestyksen mukaisesti. Ruoppaus suoritettu vuonna 2009 2m syvyyteen laiturialueen ympäristössä.
Alaterassin vesipeltien vaihto ja laatoituksen osittainen korjaus 2019, E.U. Building Oy.
Vesipellit vaihdettu rosteripelteihin, samassa yhteydessä reunalaatat vaihdettu uusiin.
Kattoterassin laatoituksen osittainen uusinta 2019, E.U. Building Oy
Yläkerran terassin ja alakerran uima-allastilan parvekelasitukset vaihdettu kiinteisiin
eristyslaseihin 2014. Julkisivurappauksen osittainen kunnostus 2016, E.U. Building Oy.
Olohuoneen pyöreän ikkunan uusiminen halkeaman seurauksena 2019, Lasitusliike Kivijärvi Oy.
Alaterassin seinän pinnoitteen osittainen uusinta komposiittilaudoituksella kellarin sisäänkäynnin vieressä 2019, E.U. Building Oy. Eteläsivun seinän osittainen uudelleen rappaus (olohuoneen pyöreän ikkunan vaihdon jälkeen) 2020, Pinnoitex Oy.
Eteläsivun räystään myrskypeltien parannus 2020, Tmi Ilmo Laakkonen.
Räystään lisätippalistojen asennus. Tiilikatteen puhdistus, 2017.
Räystäiden pesu ja puuosien maalaus 2020, ikiPiha Oy.
Yläkerran terassin vesikaton pintakermin ja juuripeltien uusinta, 2021. KS Bitumikate Oy.
Ilmalämpöpumpun asennus yläkertaan 2015, Cr-asennus. Valittu malli optimoitu yläkerran viilennykseen kesäisin, laitetta ei ole käytetty lämmitykseen.
Vesimittarin vaihto ja tulovesiputken sulanapitokaapelin asennus 2020, JV LVI-asennus Oy
IV-kanavien puhdistus, ilmamäärien mittaus ja säätö 2021, IV Kymppi Oy. Edellinen IV-kanavien puhdistus, ilmamäärien mittaus ja säätö 2010.
Astianpesukone uusittu 2020, Bosch Series 8 SMU88TS06S Home Connect.
Parketin hionta ja lakkaus 2021, Fredlund Floors Oy.
Sisäseinien osittainen maalaus 2021, E.U. Building Oy.
Merenpuoleisen julkisivurappauksen osittainen kunnostus 2022, Pinnoitex Oy
Eteläsivun lisäpeltien asennus ja myrskypeltien parannus 2022, Tmi Ilmo Laakkonen
Kattoterassin pinnoituksen uusiminen 2022, Uretek Oy
Maalämpöpumpun huolto ja kompressorin uusiminen 2022, Maalämpöhuoltokeskus Oy
Tiilikatteen puhdistus 2022. Länsisivun lisäpeltien asennus ja myrskypeltien parannus 2023 (Tmi/Ilmo Laakkonen), Merenpuoleisen julkisivurappauksen kunnostus 2023 (Pinnotex Oy). 

Ilmanvaihto:
Koneellinen tulo-ja poistoilmanvaihto LTO 

Energiatodistus:
Kyllä 

Energialuokka:
C2018 

Energiatodistuksen voimassaoloaika:
2032-08-18 


Rakennusmateriaalin kuvaus:
Betoni ja Valuharkko 

Kattotyyppi:
Pulpettikatto 

Kattomateriaali:
Tiili 

Keittiön kuvaus:
Keittiössä ikkuna etupihalle. Keittiökaapistot väriltään tammea. Työtasot sekä välitila tummaa graniittia. Astianpesukone (uusittu 2020 Bosch), keraaminen induktioliesi saarekkeessa (Electrolux), erillisuuni kalusteissa, mikroaaltouuni kalusteissa, liesituuletin sekä jääkaappi/pakastekaappi jääpalakoneella ja vesiannostelijalla, viinikaappi (Miele), Oraksen elektroninen keittiöhana (kaksiote ja kosketusvapaa toiminto), Saareke jossa kaappitilaa lasiovilla. Lattia laattaa. 

Kosteiden tilojen kuvaus:
Wc:t, kph ja saunan pesutilat kokonaan laatoitettu. Kylpyhuoneessa suihkukaappi ja alakerran kylpyhuoneessa 2x suihku. Oraksen elektroniset pesuallashanat (yksiote ja kosketusvapaa toiminto). Uima-allastilassa Novitekin poreamme.
Upea sauna Mondex-vuolukivikiukaalla, tervaleppäpaneelilla ja merinäköalalla. Käynti suihkutilaan ja siitä edelleen uima-altaalle sekä ovesta suoraan terassille tai kattoterassille.
Uima-allasosastossa automaattinen ilmankuivausjärjestelmä (Munters), tähtitaivas jossa 800 valokuituvaloa, Badu-Jet-vastavirtauimalaite sekä pohjasuihku, poreamme (Novitek). Altaan lämmitys automaattisesti maalämmöllä tai vaihtoehtoisesti sähköllä. 

Kodinhoitohuoneen kuvaus:
Khh:ssa pesukone Siemens (uusittu 2019), kuivausrumpu Siemens (uusittu 2019) sekä kuivauskaappi. 

Makuuhuoneiden kuvaus:
Sisääntulokerroksessa tilava makuuhuone omalla parvekkeella merinäköalalla sekä en suite kylpyhuone ja vaatehuone. 

Oleskelutilojen kuvaus:
Ilmava, korkeakattoinen olohuone, jossa on valtavat, tarvittaessa sähkölämmitteiset ikkunat ja kaukosäätöiset sälekaihtimet sekä tyylikäs merihenkinen pyöreä ikkuna. Asunnossa on sähkökäyttöiset palovaroittimet sekä hälytinlaitteisto (liike ja palo). 

Saunan kuvaus:
Upea sauna Mondex-vuolukivikiukaalla, tervaleppäpaneelilla ja merinäköalalla. 

Kattomateriaalin kuvaus:
Olohuoneen ja makuuhuoneen katoissa Paroc exclusive akustiikkalevyt. Erillinen ilmalämpöpumppu olohuoneessa viilennykseen. 

WC-tilojen kuvaus:
Molemmissa kerroksissa oma WC. 

Säilytystilojen kuvaus:
Alakerrassa kaksi tilavaa varastoa. Itse rakennuksen alla paljon kylmää tilaa, jonne pääsee pihalta käsin. 


Tontin omistus:
Oma 

Tontin pinta-ala:
4375 m²

Lisätietoja tontista:
Kaupan kohteen piha-alue yhtiöjärjestyksen mukaan on 1141 m2. Yhtiöjärjestyksen tonttikartalla sinisellä värillä esitetty hallinta-alue C (piha-alue 848 m2 ja ranta-alue 293 m2) yhteensä 1141 m2.

Pihan kuvaus:
Loiva, merelle päin etelään laskeutuva hyvin hoidettu nurmipiha Tuija istutuksineen. Pihan rannassa on komeat rantakalliot, laituri ja hulppea huvimaja. 

Lisätietoja rannasta:
Talon C hallinta-alue sisältää ranta-alueen, jossa huvimaja grilleineen. Lisäksi talojen A, B ja C yhteinen vankka venelaituri uimaportaineen. 

Rannan omistus:
Taloyhtiöllä oma ranta ja laituri 

Kaavatilanne:
Asemakaava 

Vesi ja jätevesi:
Kunnallinen 

Viemäröinti:
Kunnallinen 


Taloyhtiön nimi:
Asunto Oy Helanranta 

Taloyhtiöön tehdyt remontit:
Alapihan kulkukäytävien uusiminen 2015. Kivituhka-sorapohjaiset kulkukäytävät laatoitettu pihakivillä. Asuntojen A, B ja C yhteisen laiturin hankinta 2015.
Marinetekin raskasbetoniponttonilaituri Merileijona 2 kiinteällä rantalähdöllä ja liukukäyntisillalla, Seabergs Ab. Laiturin käyttöoikeus ja ylläpitovelvoitteet yhtiöjärjestyksen mukaisesti. Ruoppaus suoritettu vuonna 2009 2m syvyyteen laiturialueen ympäristössä.
Alaterassin vesipeltien vaihto ja laatoituksen osittainen korjaus 2019, E.U. Building Oy.
Vesipellit vaihdettu rosteripelteihin, samassa yhteydessä reunalaatat vaihdettu uusiin.
Kattoterassin laatoituksen osittainen uusinta 2019, E.U. Building Oy
Yläkerran terassin ja alakerran uima-allastilan parvekelasitukset vaihdettu kiinteisiin
eristyslaseihin 2014. Julkisivurappauksen osittainen kunnostus 2016, E.U. Building Oy.
Olohuoneen pyöreän ikkunan uusiminen halkeaman seurauksena 2019, Lasitusliike Kivijärvi Oy.
Alaterassin seinän pinnoitteen osittainen uusinta komposiittilaudoituksella kellarin sisäänkäynnin vieressä 2019, E.U. Building Oy. Eteläsivun seinän osittainen uudelleen rappaus (olohuoneen pyöreän ikkunan vaihdon jälkeen) 2020, Pinnoitex Oy.
Eteläsivun räystään myrskypeltien parannus 2020, Tmi Ilmo Laakkonen.
Räystään lisätippalistojen asennus. Tiilikatteen puhdistus, 2017.
Räystäiden pesu ja puuosien maalaus 2020, ikiPiha Oy.
Yläkerran terassin vesikaton pintakermin ja juuripeltien uusinta, 2021. KS Bitumikate Oy.
Ilmalämpöpumpun asennus yläkertaan 2015, Cr-asennus. Valittu malli optimoitu yläkerran viilennykseen kesäisin, laitetta ei ole käytetty lämmitykseen.
Vesimittarin vaihto ja tulovesiputken sulanapitokaapelin asennus 2020, JV LVI-asennus Oy
IV-kanavien puhdistus, ilmamäärien mittaus ja säätö 2021, IV Kymppi Oy. Edellinen IV-kanavien puhdistus, ilmamäärien mittaus ja säätö 2010.
Astianpesukone uusittu 2020, Bosch Series 8 SMU88TS06S Home Connect.
Parketin hionta ja lakkaus 2021, Fredlund Floors Oy.
Sisäseinien osittainen maalaus 2021, E.U. Building Oy.
Merenpuoleisen julkisivurappauksen osittainen kunnostus 2022, Pinnoitex Oy
Eteläsivun lisäpeltien asennus ja myrskypeltien parannus 2022, Tmi Ilmo Laakkonen
Kattoterassin pinnoituksen uusiminen 2022, Uretek Oy
Maalämpöpumpun huolto ja kompressorin uusiminen 2022, Maalämpöhuoltokeskus Oy
Tiilikatteen puhdistus 2022. Länsisivun lisäpeltien asennus ja myrskypeltien parannus 2023 (Tmi/Ilmo Laakkonen), Merenpuoleisen julkisivurappauksen kunnostus 2023 (Pinnotex Oy). 

Tiedossa olevat tulevat remontit:
Jätekatoksen mahdollinen laajennus jätehuoltomääräysten muutoksista johtuen.
Asunnossa B sijaitsevan väestönsuojan laitteiden ja välineiden kuntokartoitus.
Tarvittavista huolto- /vaihtotoimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat kustannukset.
Taloyhtiön aidan ja jätekatoksen rappauksen osittainen korjaus toteutetaan vuoden 2024 aikana. Yhtiökokous hyväksyi 5G teknologiaan siirtymisen ja enemmistö asunnoista ovat ottaneet sen käyttöön. Mahdollinen asunto E:n autokatoshanke.
Yhtiöjärjestyksen mukaisesti osakkeenomistaja itse vastaa kaikista niistä korjaus- ja kunnossapitotöistä ja kustannuksista, jotka voidaan kohdistaa siihen rakennukseen tai tontinosaan, johon hänen osakkeensa oikeuttavat, poisluettuna ne alueet ja yhtiön rakennuksissa tai tontilla sijaitsevat huonetilat, rakennelmat ja laitteet, jotka on rakennettu tai hankittu palvelemaan yhtiön tarpeita. Lisäksi yhtiöjärjestyksen mukaisesti asunto C:n kunnossapito-osuus asuntojen C ja B välisestä kulkutiestä sekä asuntojen A, B ja C yhteisestä vene- ja uimalaiturista siihen liittyvine laitteineen on 1/3. 

Autopaikkoja:

Autokatospaikkoja:


Liikenneyhteydet:
Bussipysäkki lähellä 

Lisätietoja liikenneyhteyksistä:
Bussipysäkki (Kasavuorenranta) noin 2 min. päässä eli aivan vieressä, josta syöttöliikenne Länsimetrolle. 

Päiväkoti:
Päiväkodit: Espoon kaupunki Kastevuoren päiväkoti 523 m, Espoon kaupunki Ryhmäperhepäiväkoti Karta no 686 m, Pilke Soukan iltapäiväkerho 815 m, Espoon kaupunki Yläkartanon päiväkoti 1,05 km 

Koulut:
Koulut Alakoulut: Espoon kaupunki Soukan koulu 782 m, Espoon kaupunki Jousenkaaren koulu 1,63 km
Yläkoulut: Espoon kaupunki Espoonlahden koulu 1,43 km, Espoon kaupunki Mainingin koulu 2,57 km
Lukiot: Espoon kaupunki Espoonlahden lukio1,43 km, Espoon kaupunki Kaitaan lukio 2,64 km 

Palvelut:
Terveys: Espoon kaupunki Espoonlahden terveysasema1,90 km, Espoon kaupunki Kivenlahden terveysasema 3,00 km, Oma Lääkärisi Iso Omena 5,29 km, Espoon kaupunki Matinkylän terveysasema 5,69 km
Liikunta: Fressi Espoonlahti 1,62 km, Elixia Espoonlahti 2,33 km, Pickala Padel Oy 4,74 km