Kytö-saari, Espoo (Suvisaaristo)

Mökki tai huvila /532 m²  | 1 €

Harvinainen, luonnonkaunis Kytön saari Espoon ulkosaaristossa. Kohteeseen kuuluu myös Norra ja Södra Kytökäringen-pikkusaaret sekä yli 10 pikkuluotoa.

Saaressa sijaitsee tykistön tulenjohtorni, vanhoja puolustusvoimien rakennuksia, jykevä laituri ja deaktivoituja tykkiasemia. Eteläkärjessä on uudempaa rakennuskantaa. Maapinta-ala on 20,4 ha.

Saarella on useita puolustusvoimien rakentamia taloja: 2 laiturivajaa (lähellä laituria), majoitusrakennus (tornin vierssä), ruokalarakennus (tornin vieressä), vanha sauna (lähellä ruokalarakennusta), talousrakennus (uuden mökin lähellä), vahtimökki (pohjoisrannassa), 2 tykkiasemaa ja torni. Eteläkärjessä on uudempi kesämökki ja sauna. Pohjoisrannasta on vuokrattu alue, jolla sijaitsee kaksi vuokralaisten omistamaa kesämökkiä.

Saaren historiaan liittyy oleellisesti Suomen puolusvoimat sillä Kytö oli pitkään rannikkotykistön käytössä. Vuonna 2007 tehdyllä sopimuksella puolustusvoimat siirsi tornin, kaikki rakennuksensa, laiturin sekä deaktivoidut tykkiasemat omistajasuvun omistukseen.

Kytön alueellaa on voimassa Espoon Eteläosien yleiskaava. Espoon saariston uusi osayleiskaavaehdotus on työn alla ja valmistunee 2023. Nykyinen netissäkin näkyvä kaavaehdotus on vuodelta 2015 ja sen tilalle on siis tulossa uusi ehdotus.

Kohde myydään tarjousten perusteella. Myyjä varaa oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjoukset.

Esittelyt Eero Jakama 0400-303031 eero.jakama@leajakama.fi ja
Willy Lundqvist 0500-603636 willy.lundqvist@leajakama.fiKohdenumero:

Sijanti:
Kytö-saari 02380 Espoo

Asuntotyyppi:
Mökki tai huvila 

Uudiskohde:
Ei

Kokonaispinta-ala:
532 m²

Lisätietoja pinta-alasta:
Majoitusrakennus 3h+k+vinttih n 100 m2 (10mx10 m) ruokalarakennus sali+3h+k n 243 m2 (27mx9m), vanha sauna tupa+pukuh+s n 60 m2, talourakennus 2h+tupa 72 m2 (9mx8m), vahtimökki 2h n 24 m2 (8mx3m), uudempi kesämökki tupa+parvi n 25 m2 (5mx5m), uudempi sauna 8 m2 (4mx2m).
Vanhat rakennukset peruskuntoisia (ei laskettu arvoa, myyjä ei ota kunnosta vastuuta). Uudemmat rakennukset hyväkuntoisia. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu, ovat suuntaa-antavia.
 

Rakennusvuosi:
1940 


Velaton myyntihinta:
1 €

Myyntihinta:
1 €


Yleiskunto:
Välttävä 

Energiatodistus:
Ei 


Rakennusmateriaalin kuvaus:
Puu 

Kattotyyppi:
Harjakatto 

Keittiön kuvaus:
Puuhelloja, uudessa kesämökissä kaasuliesi, kamina ja jk.  

Saunan kuvaus:
Vanha sauna huonossa kunnossa. Uudessa mökin saunassa puukiuas.  

WC-tilojen kuvaus:
Ulko puu-ceet 


Tontin omistus:
Oma 

Tontin pinta-ala:
204100 m²

Kaavatilanne:
Yleiskaava