Estskär, Inkoo (Baston)

Mökki tai huvila 491 m²/806 m²  | 3 000 000 €

Inkoon Barösundin itäisessä saaristossa lähellä Bågaskäriä ainutlaatuinen 16,020 ha ESTSKÄR-saaritila, joka koostuu 7,550 ha maapinta-alasta ja 8,470 ha vesipinta-alasta. Osakeyhtiö omistaa tilan ja myynnissä on koko yhtiön osakekanta ja varainsiirtovero on näin ollen 1,5 %. Kauppaan kuuluu myös 20,01 ha suuruinen vesialuetila MÄSSINGSSTEN.

ESTSKÄR-saaressa sijaitsee kolme kelohonkahuvilaa sekä kaksi laadukasta hirsimökkiä, jotka on rakennettu vuosina 1975–1979. Rakennukset ovat korkealaatuisia ja hyväkuntoisia. Niitä on huollettu säännöllisesti.
Saaressa on muitakin rakennuksia, kuten savusauna, erillinen kevytrakenteinen saunarakennus, jossa saunatupa sekä etelärannalla massiivinen kivestä koottu grillikatos ja maakellari. Jokaisella hirsirakennuksella on lisäksi pihapiirissään oma talousrakennus. Yhdessä talousrakennuksessa on keittiö sekä kaksi nukkumatilaa.
Saaren länsirannalla sijaitsee suojaisa laguuni, jossa on suuri venevaja sekä betoniponttonilaituri isommillekin veneille.

ESTSKÄRIN-tilan laadukkaat kelohonka- ja hirsihuvilat tarjoavat saaristolaiselämää parhaimmillaan. Nauti saunan lämmöstä, grillikatoksen tunnelmasta ja omasta laguunista venevajoineen.

Saari on hyvien ja suojaisien kulkuyhteyksien päässä ja sopii erinomaisesti käytettäväksi huhtikuusta marraskuuhun. Taksiveneellä pääsee saareen myöhäissyksyllä, mikäli oma vene olisi jo talvitelakoitu. Saaren lähestyminen on turvallista Inkoon syväväylältä tai etelästä Bogaskärin suunnalta.

ESTSKÄR on luonnonkaunis saari, jonka männyt ja kanervikot luovat upean ympäristön rauhalliseen mökkeilyyn. Paljaat rantakalliot tarjoavat mahdollisuuden nauttia aidosta saaristomaisemasta. Jokainen hirsitalo on sijoitettu saareen toisiaan häiritsemättä ja rakennusten ympärille jätetty noin 1-2- hehtaaria rakentamatonta maa-aluetta.

Kaikki rakennukset on kytketty kiinteään sähköverkkoon. Vesi pumpataan saaren omasta porakaivosta suodatusjärjestelmän kautta mökkeihin.

Tavoitteena on myydä koko saari yhtenä kokonaisuutena. Vaihtoehtoisesti saaren hallinta voidaan jakaa viiteen itsenäiseen osaan ja kutakin hallinta-aluetta hallitsee oma osakesarja. Tällöin ehtona on, että kaikki osat myydään samaan aikaan.

Estskär tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden hankkia oma idyllinen osa suomalaista saaristoa.

Yksityisesittelyt järjestyvät joustavasti. Otathan yhteyttä Willy Lundqvist 0500-603636 tai willy.lundqvist@leajakama.fi.Sijanti:
Estskär 10210 Inkoo

Kohdenumero:
80333346

Asuntotyyppi:
Mökki tai huvila 

Omistusmuoto:
 

Vapautuminen:
Muu 

Uudiskohde:
Ei

Asuintilojen pinta-ala:
491 m²

Kokonaispinta-ala:
806 m²

Lisätietoja pinta-alasta:
Ei tarkistusmitattu. Pinta-alat saattavat tämän ikäisissä kohteissa (rekisteröity ennen 1.1.1992) poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien (SFS 5139) mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Pinta-ala voi siis olla edellä mainittua pienempi tai suurempi. 

Rakennusvuosi:
1979 


Velaton myyntihinta:
3 000 000 €

Myyntihinta:
3 000 000 €

Kiinteistövero:
2350.83 € / vuosi 


Yleiskunto:
Hyvä 

Tehdyt remontit:
Kaikkiin rakennuksiin on tehty vuosittain kunnossapitoon liittyviä toimenpiteitä ja rakennukset ovat erittäin korkealuokkaisesti rakennettu ja ovat erinomaisessa kunnossa. 

Ilmanvaihto:
Painovoimainen + aurinkokenno poisto 

Energiatodistus:
Kohteella ei energiatodistuslain nojalla tarvitse olla energiatodistusta 


Rakennusmateriaalin kuvaus:
Puu 

Kattotyyppi:
Harjakatto 

Kattomateriaali:
Huopa 

Saunan kuvaus:
Jokaisessa huvilassa on puulämmitteinen kiuas ja puulämmitteinen vesipata. 

Kiuas:
Puukiuas 

WC-tilojen kuvaus:
Kuvakäymälät jokaisen talon talousrakennuksessa. 


Tontin omistus:
Oma 

Tontin pinta-ala:
160200 m²

Lisätietoja rakennusoikeudesta:
Koko rakennusoikeus on käytetty.

Kiinteistöveropäätöksen 2023 mukaan
Vapaa-ajan asuntoja on yhteensä 5 kpl yhteensä 491 m2.
Talousrakennuksia on yhteensä 6 kpl yhteesä 315 m2.

Lisätietoja tontista:
Kiinteistön ESTSKÄR 149-403-1-114 kokonaispinta-ala on 16,020 ha, josta maapinta-ala on 7,550 ha ja vesipinta-ala 8,470 ha. Kiinteistön MÄSSINGSSTEN 149-403-1-119 kokonaispinta-ala on 20,01 ha, joka on kokonaan vesipinta-alaa.

Lisätietoja rannasta:
Rannat ovat kallioisia ja rakennuksiin on omat laiturit/venepaikat. Suojaisessa laguunissa saaren länsipuolella lisäksi iso venevaja, jonka yhteydessä iso betoniponttonilaituri useammalle isolle veneelle. 

Rannan pituus:
2300 

Rannan omistus:
Oma ranta 

Kaavatilanne:
Yleiskaava 

Vesi ja jätevesi:
Oma 

Viemäröinti:
Kuivakäymälä 


Taloyhtiöön tehdyt remontit:
Kaikkiin rakennuksiin on tehty vuosittain kunnossapitoon liittyviä toimenpiteitä ja rakennukset ovat erittäin korkealuokkaisesti rakennettu ja ovat erinomaisessa kunnossa.