jakama_ylapalkki_kuva_logo_lowres.jpg

TAPIONTORI 3 C, 02100 ESPOO 09-8676 555 INFO@LEAJAKAMA.FI

Munkkiranta 9, Espoo (Soukanniemi)

erillistalo 279.0 m2  | 1.850.000 €

6h+k+khh+s+2 kph+varasto+at

Käyttöönottovuosi 1994

Harvinaisuus, Munkkirannan alkuperäinen kalastajatila, Espoon Villa Engvik - Saaristolaisidylliä kaupunkikaavoitetulla, kauniilla ja rauhallisella merenrantatontilla.

Meren äärellä aito puurakenteinen saaristolaistila, jolla on hyvin dokumentoitu kulttuurihistoria. Tilalle rakennettiin vuonna 1856 kalastajatorppa, jota on vuosien varrella laajennettu taidokkaasti alkuperäistä tyyliä kunnioittaen. Talon ydin on edelleen vanha 1800-luvun maalaiskeittiö. Talon itäsiipi on valmistunut vuonna 1994 ja länsisiipi vuonna 2005. Kiinteistöllä on lisäksi v. 2005 valmistunut erillinen autotallirakennus. Kaupungin kunnallistekniikka ja ilmanvaihtokone asennettiin vuonna 2005. Vuonna 2010 länsisiiven kylmä ullakko eristettiin talviasuttavaksi vinttikamariksi ja samalla kaikki vanhan osan putket ja viemärit uusittiin, myös kodinhoitohuone sekä päämakuuhuoneen kylpyhuoneen vedeneristys ja laatoitus. Tuloksena on yhdistelmä luontoa, perinnettä ja modernin talon valoisuutta ja tekniikkaa. Tilat ovat pääosin yhdessä tasossa ja sopivat suurellekin perheelle; suuri olohuone varaavalla takalla, ruokasali ja ruoanlaittajan unelmakeittiö. Makuuhuoneita on viisi, lisäksi kaksi tunnelmallista ullakkokamaria.

Vaihtoehtoisesti myydään osakkeet nro 34-66, jotka oikeuttavat hallitsemaan rakentamatonta aluetta B (pyydä erillinen esite). B-osan pinta-ala on 1559 m2 ja rakennusoikeus 230 k-m2 + 15 % varastotiloja + kellaritilat. Varainsiirtovero 2 %. Tervetuloa tutustumaan tähän upeaan saaristolaishuvilaan! Tiedustelut ja yksityisesittelyt Tove Larsson p. 040 777 0305, tove.larsson@leajakama.fi tai Eero Jakama, p. 0400 303031, eero.jakama@leajakama.fi.

Tiedot

Kohdenumero:
9828030
Sijanti:
Munkkiranta 9 02360 Espoo
Asuntotyyppi:
erillistalo 
Uudiskohde:
Ei
Huoneistoesitelmä:
6h+k+khh+s+2 kph+varasto+at 
Kerros/kerroksia:
1/1 
Asuintilojen pinta-ala:
279.0 m2
Muut tilat:
48.0 m2
Kokonaispinta-ala:
327.0 m2
Lisätietoja pinta-alasta:
Espoon kaupungin rakennus- ja huoneistorekisteriotteen mukaisesti huoneistoala 242 m2, kerros- ja kokonaisala 284 m2. Erillisen autotallirakennuksen pinta-ala on rekisteriotteen mukaan 48 kem2 ja kokonaisala 90 m2. Yhtiöjärjestyksen mukainen huoneistoala 279 m2 + 48 m2 varasto ja autotalli/katos. 
Sauna:
oma sauna
Rakennusvuosi:
1994 - 2004 
Käyttöönottovuosi:
1994 
Ranta:
oma ranta, omaa rantaviivaa
Hinta ja kustannukset
Velaton myyntihinta:
1.850.000 €
Myyntihinta:
1.850.000 €
Sähkölämmitys:
Kyllä 
Lisätietoa maksuista:
Vastiketta ei peritä. Sähkökulutus 2018 noin 46 000 kWh. Kiinteistövero n. 5300 €/v (alue A ja B yhteensä), jätekustannukset n. 150 €/3 kk, vesi kulutuksen mukaan. 
Asunnon lisätiedot
Takkatiedot:
takka
Näkymät huoneistosta:
Kaikkiin suuntiin. Olohuone- ja ruokailutilat avautuvat merelle etelään ja länteen. 
Tilojen kuvaus:
Kaksi ruokasalia, ullakko, tekninen tila, tuulikaappi, iso puinen talon levyinen terassi merelle etelään. 
Yleiskunto:
hyvä 
Lisätietoa kunnosta:
Vanha torppaosa on vuodelta 1856. Päätalon uusi rakennusosa on valmistunut 1994 ja sitä on laajennettu ja peruskunnostettu vuonna 2004.  
Lämmitysjärjestelmä:
sähkö
Energiatodistus:
Ei 
Lisätietoja energiatodistuksesta:
Ei lain edellyttämää energiatodistusta. 
Kiinteistönhoidosta vastaa:
asukkaat 
Kiinteistönhoidon lisätiedot:
Omatoiminen kiinteistönhoito. 
Asunnon tilat ja materiaalit
Rakennusmateriaali:
puu
Kattotyyppi:
Harja 
Kate:
Pelti 
Keittiön kuvaus:
Suuri saarekkeellinen maalaiskeittiö, jonka jatkeena arkiruokasali. Suuri saareke asennettu 2015, Puustellin vaaleanharmaat täyspyökkikaapistot, tasot täystammea (uusittu 2010), välitila valkoinen laatta, Bosch keraaminen musta liesi ja kiertoilmauuni (uusittu 2015), Bosch musta liesituuletin (uusittu 2015), Bosch musta astianpesukone (uusittu 2015), Samsung mustat täyskorkeat jääkaappi ja pakastin (uusittu 2015). Keittiöstä poistettiin vanha leivinuuni ja keittotaso 2016 ja muurattiin tilalle takkasydän lasiluukulla, joka lämmittää vanhan leivinuunin piipun/tiiliseinän ja luovuttaa näin pitkään lämpöä.  
Kosteiden tilojen kuvaus:
Laajennusosan kylpyhuone: Laattapisteen luonnonvalkoiset Dansani kalusteet, peilikaappi sivukaapeilla, jossa halogeenivalaisin, lattialaatat harmaa, seinälaatat valkoinen, katto tervaleppäpanelointi, 2 suihkua. Päämakuuhuoneen yhteydessä oleva kylpyhuone; ruskeat laatikostot, upotettu valkoinen posliiniallas, peilikaappi + valolippa LED-valoilla, erillinen avopeilihyllykkö, seinälaatat vaaleat, lattialaatat ruskeat (laatoitukset 2010), 2015 vaihdettiin suihkukaappi poreammeen tilalle ja samalla ikkunaa pienennettiin. Päämakuuhuoneen yhteydessä oleva wc; Laattapisteen Dansani ruskeat laatikostot, valkoinen posliiniallas, peili ja valaisimet, katto paneloitu valkoinen (remontoitiin 2010). Toisen sisäänkäynnin yhteydessä oleva wc; allas + peili, lattiat ja seinät tapettia, lisäksi lämminvesivaraaja.  
Kodinhoitohuoneen kuvaus:
Kodinhoitohuoneessa Petra luonnonvalkoiset kalusteet (2010), vaaleanruskeat laminaattitasot, RST allas, välitila laattaa, lattiat vaalea laatta ja seinät maalattu.  
Makuuhuoneiden lukumäärä:
Makuuhuoneiden kuvaus:
Makuuhuoneet ovat tilavia ja niitä on jopa 5 kpl. Lisäksi on kaksi tunnelmallista ullakkokamaria. Päämakuuhuoneen yhteydessä iso vaatehuone. Lännen puoleisessa siivessä yhden makuuhuoneen yhteydessä erillinen vaatehuone. 
Oleskelutilojen kuvaus:
Olohuone on avara ja valoisa. Näkymät avautuvat etelään ja länteen merelle. Uuniseppien keraaminen varaava takka.  
Saunan kuvaus:
Tilavan löylyhuoneen lauteet ja paneelit tervaleppää, Vuolux vuolukivikiuas, ikkuna merelle etelään.  
Kattomateriaalin kuvaus:
Maalattu valkoinen. Kosteat tilat paneloitu ja ruokailusalit, keittiö valkoinen paneeli. 
Seinämateriaalien kuvaus:
Maalatut/tapetoidut. 
WC-tilojen kukumäärä:
WC-tilojen kuvaus:
Pesuhuoneen viereinen wc; seinäkiinnitteinen wc-istuin, vaaleat kalusteet, upotettu posliiniallas, peilikaappi, jossa halogeenivalolippa, lattiat tummanharmaa laatta, seinät valkoinen laatta. Päämakuuhuoneen yhteydessä oleva wc; Laattapisteen Dansani ruskeat laatikostot, valkoinen posliiniallas, peili ja valaisimet, katto paneloitu valkoinen (remontoitiin 2010). Toisen sisäänkäynnin yhteydessä oleva wc; allas + peili, lattiat ja seinät tapettia, lisäksi lämminvesivaraaja.  
Säilytystilojen kuvaus:
Eteisen kaapistot (Puustelli), päämakuuhuoneen liukuovikaapistot sekä iso vaatehuone, toisen sisäänkäynnin liukuovikaapistot, makuuhuoneissa valkoiset vaatekaapistot ja yhdessä makuuhuoneessa erillinen vaatehuone. Lisäksi säilytystilaa ullakolla ja erillisessä autotallirakennuksessa. 
Tontti
Tontin omistus:
oma 
Tontin pinta-ala:
4065.0 m2
Taloyhtiö
Taloyhtiön nimi:
As Oy Espoon Villa Engvik 
Isännöitsijä:
Camilla Berner  
Palvelut ja liikenneyhteydet
Liikenneyhteydet:
Hyvät. Bussipysäkki noin 200 metriä. Tulevaisuudessa metroasema noin 1,5 km. 
Päiväkoti:
Suomenkieliset päiväkodit 2 km, ruotsinkielinen leikkikoulu 1,1 km, ruotsinkielinen kielikylpypäiväkoti 2,5 km, englanninkielinen leikkikoulu 6,3 km.  
Koulut:
Suomenkielinen ala-aste 2 km, yläaste 2,9 km, ruotsinkielinen koulu 3,2 km. 
Palvelut:
Alepa Soukka 1,7 km, Suvisaariston Saaristokauppa 1,7 km, Pikkulaiva kauppakeskus 3,9 km, kauppakeskus Iso-Omena 7,5 km, kirjasto 1,7 km.