jakama_ylapalkki_kuva_logo_lowres.jpg

TAPIONTORI 3 C, 02100 ESPOO 09-8676 555 INFO@LEAJAKAMA.FI

Velskolantie 49, Espoo (Velskolan Pitkäjärvi)

omakotitalo 355.0 m2  | 1.090.000 €

Uusi huvila+vanha huvila+pehtoorin talo+rantasauna+autotalli+var

Käyttöönottovuosi 1980

Myynnissä kulttuurihistoriallisesti arvokas huvilamiljöö Villa Sarvsjö Espoon Velskolan Pitkäjärjen rannalla. Todella harvinaislaatuinen aarre uniikilla sijainnilla luonnon helmassa. Sopii myös ympärivuotiseksi asunnoksi (omakotitaloksi) tai vapaa-ajan käyttöön lähellä pääkaupunkia. Uudemmalla päätalolla ja pehtoorintalolla on ympärivuotisen talon statukset. Kaunis ja monikäyttöinen huvilakokonaisuus sijaitsee luonnon keskellä Nuuksion kansallispuiston tuntumassa, aivan puhdas- ja lämminvetisen järven rannassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Suurella, yhteensä noin 4,3 hehtaarin tilakokonaisuudella on noin 80 metriä omaa rantaviivaa. Alueella sijaitsee kolme huvilaa, rantasauna, autotalli ja varastorakennus. Laaja piha-alue marjapensaineen ja leikkimökkeineen lisää lämminhenkistä kesätunnelmaa.

Uudempi huvila (noin 150 m2 + 75 m2) on rakennettu perinteistä huvilahenkeä kunnioittaen vuonna 1980 ja on peruskorjattu ajattoman laadukkaasti v. 2001. Tilaratkaisu on oh+k+3 mh+wc ja kylpyhuonetilat + avokuisti (150 m2). Yksi makuuhuone sijaitsee tilavien ruokailu- ja oleskelutilojen, yhden wc:n ja ja avaran keittiön kanssa ensimmäisessä kerroksessa, lisäoleskelutilan sijaitessa toisessa kerroksessa kahden makuuhuoneen ja wc:n kera. Kellarikerroksessa (75 m2) on saunaosasto+takkahuone+kph+khh+leivinuunitilat. Huoneet ovat avaria ja valoisia ja pohja erinomaisen toimiva suuremmallekin perheelle. Huvilassa on kaikki kodin mukavuudet sisävessoineen päivineen ja oleskelutilojen yhteydessä olevalle isolle terassille paistaa kesäisin upea ilta-aurinko.

Vanhempi huvila on viehättävä 1920-luvulla rakennettu vierastalo (noin 75 m2) on peruskorjattu 1980 ja 2001. Tilaratkaisu on oh+k+mh+ makuuparvi+wc ja kylpyhuonetilat+saunaosasto. Toimii kuin unelma vierasmajoitukseen, mutta myös esimerkiksi pariskunnalle tai pienelle perheelle vapaa-ajankäyttöön.
Pehtoorin talo on vanha ja lienee rakennettu 1920-luvulla. Pinta-ala on noin 55 m2 .Tilaratkaisu on oh+k+2 mh+wc/suihkutilat. Talo on hirsirakenteinen.

Hirsirakenteinen 50- luvun tunnelmallinen rantasauna kooltaan n. 20 m2, jossa on pehmeälöylyinen kertalämmitteinen puukiuas, sijaitsee vain muutaman metrin päässä järvestä

Alueella on v. 2014 voimaan tullut Velskolan Pitkäjärven etelä-osan ranta-asemakaava, joten yksityisyys ja idylli säilyvät myös jatkossa.

Kaikissa huvilarakennuksissa on sr-merkintä eli ne ovat kulttuurihistoriallisesti arvokkaita suojeltavia kohteita.
Myytävä kohde, Sarvsjö (B alue) muodostuu kahdesta tilasta: Sarvsjö (49-401-1-295) ja Sarvsjön metsä (49-401-1-299) ja niiden yhteen laskettu pinta-ala on 4,2817 ha.
Sarvsjö-tilakokonaisuuden kaikkine kiinteistöineen velaton myyntihinta on 1.090.000 euroa. Tarjouksia otetaan vastaan. Tiedustelut ja yksitysiesittelyt Mika Schubakoff 050-4276631 tai mika.schubakoff@leajakama.fi

Tiedot

Kohdenumero:
9401600
Sijanti:
Velskolantie 49 02740 Espoo
Asuntotyyppi:
omakotitalo 
Uudiskohde:
Ei
Huoneistoesitelmä:
Uusi huvila+vanha huvila+pehtoorin talo+rantasauna+autotalli+var 
Kerros/kerroksia:
2/2 
Asuintilojen pinta-ala:
355.0 m2
Muut tilat:
136.0 m2
Kokonaispinta-ala:
491.0 m2
Sauna:
oma sauna
Rakennusvuosi:
1980 
Käyttöönottovuosi:
1980 
Ranta:
oma ranta
Lisätietoja rannasta:
Pitkäjärvessä ei levää ja vesi on juotavaa. Hyvä kalakanta ja mm rapuja.  
Hinta ja kustannukset
Velaton myyntihinta:
1.090.000 €
Myyntihinta:
1.090.000 €
Kiinteistövero:
1.500,00 € / vuosi
Sähkölämmitys:
Kyllä 
Lisätietoa maksuista:
Sähkökulut käytön mukaan 
Asunnon lisätiedot
Takkatiedot:
takka
Kuntotarkastus tehty:
Ei
Yleiskunto:
hyvä 
Lämmitysjärjestelmän kuvaus:
Sähkölämmitys, takka 
Energiatodistus:
Ei 
Vesihuolto:
oma
Viemäri:
umpisäiliö, imeytyskenttä
Sähköliittymä siirtyy:
Kyllä
Asunnon tilat ja materiaalit
Rakennusmateriaali:
puu, hirsi
Kattotyyppi:
Harja 
Kate:
Pelti ja huopa 
Keittiön kuvaus:
Kaikissa huviloissa keittöt. Uudemmassa huvilassa ja vierastalossa keraaminen liesi, uuni, jk/pk, mikro, apk. Lämmin vesi ja normaalit kaupunkimukavuudet. Uudemmassa talossa myös puuliesi.  
Kosteiden tilojen kuvaus:
Sisä wc:t. Uudemmassa huvilassa ja vierastalossa saunaosastot (sähkökiukaat). Rantasaunassa aitokiuas. Vesi-wc sallitaan olemassa oleville rakennuksille.
Joka talossa omat noin 3 m3 umpisäiliöt. Talousvesi otetaan järvestä noin 20 m päästä rannasta. On myös betonirengaskaivo mutta sitä ei käytetä.
 
Säilytystilojen kuvaus:
Komeroita ja varastoja 
Tontti
Tontin omistus:
oma 
Tontin pinta-ala:
42815.0 m2
Kaavatilanne:
Velskolan-Pitkäjärven ranta-asemakaava. Sarvsjön kaavamerkintä on RM-alue eli on matkailua palvelevien rakennusten korttelialue. Rakennusoikeudet ovat: Kaksi vanhempaa huvilaa sr 70 I eli yksikerroksinen rakennus enintään 70 k-m2. Uudempi huvila sr 150 II eli kaksikerroksinen rakennus enintään 150 k-m2. Rantasauna sr s 20 I eli yksikerroksinen sauna enintään 20 k-m2. Olemassa olevat rakennukset vievät kaavan mukaiset rakennusoikeudet. Näiden lisäksi saa kuitenkin rakentaa vielä talousrakennuksia enintään 150 k-m2 yhteen kerrokseen, joka riittää hyvin suunniteltuun uuteen autotalli/varastorakennukseen. Uudempi huvila voi olla ympärivuotinen asunto ja samoin pehtoorintalo, muut ovat vapaa-ajan asuntoja tai talousrakennuksia.  
Palvelut ja liikenneyhteydet
Palvelut:
Hienot ulkoilumaastot kohteen ympärillä. Velskolan toimintakeskuksen ulkoilualueet 2 km, Pirttimäen ulkoilualueelle 5 km, Oittaa n. 6 km, Nuuksio 10 km, Luukki 10 km (kävellen 4 km). Vesipuisto Serena (10 km). Ravintola Kaisankoti, et. 4 km. Viisi golf-kenttää alle puolen tunnin ajomatkan päässä