jakama_ylapalkki_kuva_logo_lowres.jpg

SUOMALAISTENTIE 1, 02270 ESPOO 09-8676 555 INFO@LEAJAKAMA.FI

TALO_KATKOKUJA.jpg

Moderni valkoinen kivitalo – energiatehokas uudiskohde Espoossa

20.10.2018
03.05.2019

Haaveiletko huolettomasta asumisesta lähellä luontoa ja palveluita? Espoon Saunalahteen tai tarkemmin Saunaniemen juureen kauniille tontille rakennetaan laadukas kolmen omakotitalon uudiskohde.
Talot sijaitsevat lähellä palveluita, luontoa, uimarantaa, ulkoilumaastoja ja Espoon rantaraittia. Tien toiselle puolelle rakentuva ja aivan kodin ovelta avautuva Kylmälähteenpuisto tarjoaa perheen lapsille jännittävät seikkailumaastot!
Merellinen luonto on ulkoilmaihmisen unelma ympäri vuoden; rantaraitille ja uimarannalle kävelee polkua pitkin muutamassa minuutissa ja talvisin hiihtoladut alkavat aivan kulman takaa!

Talot on suunniteltu arkkitehtonisesti moderneiksi ja todella toimiviksi lapsiperheiden unelmakodeiksi. Yhteinen olohuone- keittiö- ja ruokailutila yläkerrassa on avara ja valoisa. Lattiaan asti ulottuvista ikkunoista avautuu upea luontonäkymä, josta voi nauttia myös lasikatollisella ja lasikaiteisella talon levyisellä terassilla, jonne on kulku suoraan keittiöstä. Yläkerrassa on lisäksi omassa rauhassaan yksi makuuhuone, jonka yhteydessä on oma kylpyhuone.
Talon alakerrassa on kaksi makuuhuonetta ja tilava kahdella suihkulla varustettu kylpyhuone, tunnelmallinen sauna ja löytyypä tilaa myös monen haaveilemalle kylpyammeelle, jossa perheen pienimmät voivat polskia! Alakerrassa on lisäksi erillinen wc, kodinhoitohuone ja vaatehuone. Avaralle terassille on kulku suoraan alakerran toisesta makuuhuoneesta. Talojen pihat ovat huolettoman helppohoitoiset ja lepäävät pääosin kalliorinteen kainalossa.

Laadukkaat ja ajattomat materiaalit sopivat skandinaaviseen makuun

Asuntojen viimeistely skandinaaviseen tyyliin vaaleilla, ajattoman tyylikkäillä materiaaleilla mahdollistaa monenlaisen sisustamisen ja tuo kotiin harmonisen tunnelman.
Valkolakatut saarniparkettilattiat ja valkoisiksi maalatut seinät luovat puhtaan pohjan erilaisille sisustusratkaisuille; oletko skandinaavisen minimalismin ystävä vai haluaisitko kenties tuoda sisustukseesi ripauksen trendikästä skandi-marokkolaishenkeä puffeilla, matoilla ja lyhdyillä?
Keittiön A la Carte -keittiöiden valkoinen ja tyylikäs kaapisto, musta komposiittiallas ja laadukkaat AEG:n kodinkoneet hurmaavat vaativammankin kotikokin! Kokonaan laatoitetut pesu-ja kylpytilat on varusteltu kodin moderniin tyyliin sopivin korkeatasoisin materiaalein. 
Tontilla on jo valmiina yksi saman talovalmistajan rakentama kivitalo, jossa voit käydä aistimassa tulevan kotisi tunnelmaa ja luontonäkymiä. Materiaalivalinnat ovat yhteneväisiä valmiin talon kanssa, mutta mikäli haluat muokata uuden kotisi valintoja, on siihen mahdollisuus konseptiin perehtyneen sisustusarkkitehdin kanssa. 
Moni valitsee uudiskohteen perheensä uudeksi kodiksi, sillä uudessa talossa pääsee vaikuttamaan pintamateriaaleihin, usein jopa huonejärjestykseen, siinä on viimeisin tekniikka ja asuminen on huoletonta monta vuotta eteenpäin.

Saunaniemen alue on osa merenkulun historiaa

Saunaniemen teiden ja paikkojen nimistö kertoo alueen mielenkiintoisesta merenkulun historiasta.
Jo 1700-luvulla läheinen Kallvikin uimarannan alue oli merkittävä lastaus- ja laivanrakennuspaikka. Kylmälähteenpuistossa on taas nimensä mukaisesti viileävetinen lähde, jonka juomakelpoinen vesi oli merenkulkijoille tärkeä voimavara.
Teiden jännittävä nimistö puolestaan viittaa vuonna 1919 voimaan tulleeseen kieltolakiin ja sen lieveilmiöön salakuljetukseen. Vai miltä kuulostaa Kätkökuja, Kätköpaikantie tai Salakuljettajantie?

Vastuu ympäristöstä ja tulevaisuudesta kuuluu myös rakentamiseen

Omalle perheelle sopivaa kotia suunniteltaessa kannattaa kiinnittää huomiota koko talon elinkaareen. Kestävästi rakennetussa kivitalossa on hyvä sisäilma, pieni hiilijalanjälki ja edulliset käyttökustannukset.
"Rakennamme ihmisille koteja. Koti on monelle koko elämän arvokkain ja tärkein investointi, siksi kehitystyömme ja toimintamme ytimessä on aina asiakas. Yrityksemme tärkeimmät arvot ovat rehellisyys, avoimuus ja laatu. Kannamme vastuuta ympäristöstä ja luotamme suomalaiseen osaamiseen, muotoiluun ja työhön", vakuuttaa HEVI kivitalojen toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen.

Kivitalon perheelleen Espoon Saunalahteen rakennuttaneet Ulla ja Mika Koivula kertovat suomalaisen rakennusmateriaalin, yrittäjyyden ja työn tukemisen olleen yksi tärkeimmistä eettisistä tekijöistä talovalinnassaan.
"Rakennusmateriaalin huippuominaisuudet kuten ekologisuus, energiatehokkuus ja hyvä sisäilman laatu kotimaisuuden lisäksi olivat tärkeimmät syyt siihen, miksi päädyimme EPS- harkoista rakennettuun kivitaloon", tyytyväinen talonomistajapariskunta painottaa.

EPS-valuharkko soveltuu erityisen hyvin suomalaiseen rakentamiseen

EPS rakennusmateriaalina kehitettiin toisen maailmansodan jälkeen, kun tarvittiin nopea, kustannustehokas ja kestävä rakenne uudelleenrakentamiseen. Materiaali soveltuu erinomaisen hyvin rakentamiseen jopa maantieteellisillä riskialueilla.
"Meidän leveysasteillamme energiatehokkuus on rakentamisessa ensiarvoisen tärkeää. Suomessa sääolosuhteet ovat ankarat, joten lämmin ja tiivis koti on luonnollisesti kaikkien unelma; se lisää asumismukavuutta ja on kukkarolle ystävällinen", toteaa FinnEPS Oy:n tuotannosta vastaava Petri Ranta.

Tutustu kohteeseen tästä ja ihastu!

Ota yhteyttä ja suunnittele kanssamme tuleva kotisi

Mika Schubakoff
050 4276631
mika.schubakoff@leajakama.fi

teksti: Marja Kangasvaara